HEMA


meetinstructies voor rolgordijnen


Rolgordijnen hebben een warmte- en lichtregulerende werking. Bij HEMA kan je kiezen tussen een transparante, zonwerende, verduisterende of vochtbestendige uitvoering.
meetinstructies voor rolgordijnen

meetintructies
1. Montage ‘in de dag’ Meet de breedte tussen het raamkozijn of de muren. Dit is de penmaat (de maat van het rolgordijn inclusief de ophangsteunen). De stofbreedte is circa 4 cm smaller dan de penmaat: aan beide kanten ongeveer 2 cm. Meet vervolgens de hoogte tussen het raamkozijn en de vensterbank of de vloer.
2. Montage ‘op de dag’ Meet de breedte inclusief de gewenste overlapping. Dit is de penmaat (de maat van het rolgordijn inclusief de ophangsteunen). De stofbreedte is circa 4 cm smaller dan de penmaat: aan beide kanten ongeveer 2 cm. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de gewenste overlapping! Meet vervolgens de gewenste hoogte. Voor rolgordijnen met een schulprand geldt: de opgegeven hoogte is inclusief de schulprand. Het rolgordijn wordt op deze maten gemaakt.

download pdf meetinstructies

bediening

Rolgordijnen worden uitgevoerd met een wit kettingmechanisme. Speciaal voor dak- en tuimelramen is er een cassettesysteem. Doordat de sierkap en de zijprofielen naadloos aansluiten op de raamlijst van het dakvenster, heb je geen last van storende lichtinval aan de zijkanten. Dit systeem wordt altijd uitgevoerd met een veermechanisme, zodat het rolgordijn op elke gewenste hoogte vastgezet kan worden.

schulpranden

Schulpranden geven een fraai en decoratief accent aan rolgordijnen. Je kunt kiezen uit een schulpgolf (type A), een chroomkleurige roede (type E), een houten roede (type D) of een schulprand met ringen (type F).

rolgordijnen

dak- en tuimelramen

Rolgordijnen voor dak- en tuimelramen hebben een cassettesysteem en worden daarom altijd ‘in de dag’ (tussen het kozijn) gemaakt. De hellingshoek van het raam mag niet groter zijn dan 45° en de sponning moet minimaal 4.5 cm diep zijn. Het cassettesysteem is niet geschikt voor montage in kunststof kozijnen. Geef bij de aanduiding ‘sponning’ op het bestelformulier aan of de sponning een hoek van 90° (recht) of een hoek van 96° heeft (schuin). Bij Velux-dakramen is de sponning altijd 96°.

Let op: rolgordijnen hoger dan 170 cm kunnen voorzien zijn van een lasnaad. Geringe kleur- en patroonafwijkingen ten opzichte van de getoonde stalen kunnen voorkomen.basiseisen
alle HEMA producten worden vooraf getoetst op milieuvriendelijkheid kwaliteit en veiligheid
echt HEMA
op alle producten staat HEMA, omdat wij deze zelf ont-wikkelen en testen
echt HEMA
artikelen met een eigen vormgeving voor verrassend lage prijzen
Kijk voor de voorwaarden van het herroepingsrecht bij de algemene voorwaarden. Alle prijzen zijn inclusief BTW.