kerstcadeaus en verpakkingen - HEMA

kerstcadeaus inpakken

Bij Kerst hoort een mooi versierde boom, lekker eten en veel gezelligheid. Maar natuurlijk ook cadeaus die met liefde zijn uitgezocht én ingepakt. Misschien ben je niet zo’n ster in kerstcadeaus inpakken of heb je weinig tijd. Daarom hebben we een aantal tips voor je, waarmee je je kerstcadeautjes in een handomdraai mooi inpakt. Met een rol kerst inpakpapier of kraftpapier, doorzichtige cadeaufolie, lint, een schaar, plakband en een aantal leuke kerstelementjes, zoals mini-kerstballen (van plastic) of houten kerstfiguurtjes, maak je van je cadeaus in no time ware kunstwerkjes. Hoe? Lees snel verder!

kerstcadeaus inpakken met kraftpapier

Met kraftpapier kun je alle kanten op. Het geeft je kerstcadeaus direct een chique, stijlvolle uitstraling. En je kunt het overal mee combineren. Wat tips op een rijtje:

  • Knip een aantal kerstfiguurtjes uit een rol kerst inpakpapier en plak deze op je, met kraftpapier ingepakte, kerstcadeautjes. Je kunt het zo vol en druk maken als je wilt. Maar natuurlijk kun je er ook slechts een paar kerstfiguurtjes opplakken.
  • Leg de cadeautjes die je eerst met kraftpapier hebt ingepakt op een vel transparant cellofaan en doe hier ‘nepsneeuw’ tussen. Je kunt kiezen voor kleine bolletjes piepschuim als sneeuwvlokjes. Maar witte confetti kan ook. Vouw vervolgens het cellofaan om je cadeautjes heen en plak het dicht met plakband. Laat een beetje ruimte tussen het cellofaan en het kraftpapier, zodat de nepsneeuw vrij kan bewegen. Ditzelfde kun je doen met kleine dennenboomtakjes. Voor het ultieme kerstgevoel. Met een mooi lint in een kerstkleur, zoals rood of groen, maak je het helemaal af. Tot slot hang je er een cadeaulabel met de naam van de ontvanger. Vind je kraftpapier een beetje saai? Ditzelfde kun je natuurlijk ook doen met kerst inpakpapier in een dessin naar keuze.
  • Knip een rechte strook kerst inpakpapier van de rol, en wikkel dit om je, met kraftpapier ingepakte cadeaus heen. Plak het aan de achterkant vast met een stukje plakband. Om deze strook kun je een aantal keer een lint in een mooie kerstkleur, zoals rood, goud of groen, wikkelen. Sluit deze af met een strik.
  • Je kunt je cadeaus ook inpakken met krijtbord-inpakpapier. Hier kun je met krijtstift een regel of couplet uit een kerstliedje op schrijven. En teken er wat kerstelementjes bij. Zoals kerstboompjes, kerstballen en sterren.
  • Knip een wit cadeaulint of touwtje op maat en wikkel deze een keer of tien om je cadeau heen, die je eerst hebt ingepakt met kraftpapier. Sluit het lint af met een strik en steek er een dennenboomtakje onder. Heel simpel, groots effect!

     

 

kerstcadeau inpakken met kerstdoos - HEMA

opbergdoos als cadeauverpakking

Heb je weinig tijd of ben je niet zo handig met cadeaupapier, schaar en plakband? Dan biedt een cadeaudoos of cadeautasje misschien uitkomst als makkelijke cadeauverpakking. Kies er één in een leuk dessin. Stop hier je cadeau(s) in en sluit het af met een mooi cadeaulint, strik of touwtje. Eventueel kun je hier nog wat kerstelementjes aan hangen. Zoals een paar mini-kerstballen van plastic of houten kerstfiguurtjes. En natuurlijk een cadeaulabel met de naam van de ontvanger erop.

Vind je een cadeaudoos een leuk idee, maar wil je er nog wel wat creativiteit in kwijt? Dan kun je ook een andere doos, een schoenendoos bijvoorbeeld, beplakken met leuke plaatjes uit kerst inpakpapier. Of met kerststickers. Op de doos tekenen of schilderen kan natuurlijk ook. Je kunt er helemaal je eigen creatie van maken.

kerstcadeautjes inpakken - HEMA

wees creatief en origineel

Alles kan en alles mag bij het kerstcadeaus inpakken. Wees origineel en maak het zo bont of juist stijlvol als je wilt. Door tijd en aandacht te steken in de cadeauverpakking van je kerstcadeaus, zeg je zonder woorden tegen de ontvanger dat hij of zij belangrijk voor je is. En dat past perfect bij kerst. Dus personaliseer naar hartenlust. Veel plezier met het geven van je cadeau(s)!

kerst met Hema

 

Bij HEMA kun je van alles vinden om je huis in kerstsfeer om te toveren. Van kerstdecoratie en kerstbomen tot kerstcadeaus en kerstverlichting. Maar ook voor feestkleding en de aankleding van het kerstdiner kun je bij HEMA terecht.

shop nu
kerstcadeaus inpakken inspiratie - HEMA 

de tofste ideeën om je kerstboom te versieren

Tijdens de feestdagen heeft de kerstboom de hoofdrol. Maar hoe kies je een boom en hoe versier je hem? HEMA helpt je om je eigen stijl te vinden.

lees meer