kerstkaarten maken - HEMA

kerstkaarten maken

 

Vanaf half december vallen ze vaak weer op de mat: kerstkaarten. Een wenskaart van dierbaren om elkaar fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Al heb je elkaar in het jaar misschien niet veel gezien, een kerstkaart is een fijne manier om te laten weten dat je diegene niet bent vergeten.

 

Het versturen van een kerstgroet is al een eeuwenoude traditie. In de middeleeuwen werden er al houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aan geliefden of kasteelheren gegeven. Gelukkig maar voor de postbodes dat de tijd van de houtsnijwerken voorbij is. De eerste echte kerstkaart werd in 1843 gemaakt door een Engelse tekenaar. Op de kaart stond een gezin dat Kerst vierde met de tekst 'A Merry Christmas and a Happy New Year to You'. Van Nederlandse wenskaarten is bekend dat er in 1873 een Amsterdamse boekhandelaar was, die kaarten verkocht met een nieuwjaarswens.

kerstkaarten met de tekst merry christmas - HEMA

leuke HEMA kerstkaarten

Al ruim voor de decembermaand zijn de kerstkaarten verkrijgbaar in de winkels. Ook bij HEMA vind je dit jaar weer de leukste kerstkaarten. Maar kerstkaarten zelf maken kan natuurlijk ook. We geven je hieronder boordevol ideëen. Wil je kerstkaarten zelf maken, maar hou je niet zo van kerst knutselen? Dan is een fotokaart maken misschien iets voor je.

kerst met HEMA

Bij HEMA kun je van alles vinden om je huis in kerstsfeer om te toveren. Bekijk hiervoor ons volledige kerstassortiment. Van kerstdecoratie en kerstbomen tot kerstcadeaus en kerstverlichting. Maar ook voor feestkleding en voor de aankleding van het kerstdiner kun je bij HEMA terecht.

shop nu