kerstsfeer met kerstversiering - HEMA

kerstsfeer in huis

 

Kerst is de tijd om nog meer gezelligheid in huis te brengen. Met de leukste kerstversiering hoe en waar jij het wilt. Van traditionele kerstversiering tot versiering volgens de laatste trends. Met woonaccessoires of doe-het-zelf kerstdecoratie. Het gaat erom dat je huis dé plek wordt waar jij graag wilt zijn in de koude december maand. Lees verder voor kerst ideeën voor in huis.

 

De maand december heeft een magisch tintje met fonkelende lichtjes die overal twinkelen. De kerstversiering binnen én buiten, geven een betoverende kerstsfeer. Zeker in combinatie met het koude en donkere weer. Een kerstsfeer in je eigen woonkamer creëren, kan op veel verschillende manieren.

kerstsfeer met kerstaccessoires - HEMA

sterrenhemel

Maak van je huis een sprankelende sterrenhemel door de kleuren donkerblauw en goud in huis te halen (bv. in je kussens en plaids). Zo creëer je een gezellige kerstsfeer, maar bewaar je ook de rust. Goud zorgt voor een klassiek, sprankelend en super feestelijk gevoel. Blauw is een stoere kleur met een luxe, rustige uitstraling. Het donkerblauw is als de december maand; donker en kalm. Deze kleuren samen zijn daarom ideaal voor het aanbrengen van een gebalanceerde kerstsfeer in huis.

kerst met HEMA

Bij HEMA kun je van alles vinden om je huis in kerstsfeer om te toveren. Van kerstdecoratie en kerstbomen tot kerstcadeaus en kerstverlichting. Maar ook voor feestkleding en voor de aankleding van het kerstdiner kun je bij HEMA terecht.

shop nu
wonen in kerstsfeer - HEMA

zacht kerstlicht

Kerstversiering en kerstlichtjes gaan hand in hand. Kaarsen zijn dan natuurlijk onmisbaar. Je huis heeft meteen al wat kerstsfeer met wat rode kaarsen en waxinelichthouders. Met kaarsen kun je ook meer opvallende kerstdecoratie maken. Zet allemaal verschillende soorten kaarsen bij elkaar op een groot dienblad. Of plaats ze juist her en der verspreid door je huiskamer. Licht uit, kaarsen aan en je hebt gelijk de ultieme kerstsfeer.

kerstsfeer met kerstaccessoires - HEMA

de kracht van eenvoud

Je kunt ook op een heel eenvoudige manier kerstsfeer in huis aanbrengen met woonaccessoires uit het standaard assortiment. Helemaal als je niet zo van toeters en (kerst)bellen houdt, kunnen woonaccessoires voor jou de juiste kerstsfeer in huis geven. Geen uitbundige kerstversiering, maar wel gezellige plaids, kussenhoezen, vazen en kandelaars. Kies bijvoorbeeld twee kleuren uit het HEMA assortiment die je het juiste kerstgevoel geven. Dit kunnen de echte kerstkleuren rood en groen zijn. Maar een hele andere combinatie is natuurlijk mogelijk. Bijvoorbeeld rood met wit. Goud doet het altijd erg goed als feestkleur en is met elke andere kleur te combineren. 

subtiele kerstdecoratie

Wil je wel graag kerstsfeer in huis, maar houd je niet zo van echte kerstversiering? Dan is er nóg een andere mogelijkheid is om kerstsfeer in je huis aan te brengen met subtiele, moderne kerstdecoratie. Met deze andere manier van kerstversiering creëer je net wat modernere kerst ideeën voor in huis:

  • Een kaartenrek vol kerstkaarten ziet er heel gezellig uit en geeft de echte kerstsfeer. Toch blijft het ook bescheiden.
  • Doe inspirerende kerstquotes, waar je deze december graag aan herinnerd wil worden, in fotolijstjes. Zo krijgt je kerstversiering ook betekenis. Super creatief en trendy.
  • Met draadletters kun je elk woord maken voor de juiste kerstsfeer. Bijvoorbeeld Christmas, love of jullie namen. Leuk om bijvoorbeeld voor een raam te hangen.
  • Je kunt ook je eigen kerstslinger maken met schoolbordvlaggetjes. Hier kun je een quote of wens opschrijven met krijt. Als je toe bent aan nieuwe inspiratie, vervang je eenvoudig de tekst.
  • Zet een paar mooie dennentakken in een vaasje. Juist door de eenvoud wordt het hele sprekende kerstdecoratie.
kerstsfeer met kerstaccessoires - HEMA

rijke kerstversiering

Is subtiel juist niks voor jou, maar houd je van flink uitpakken? Dan passen de modetrends van dit feestseizoen daar helemaal bij. De trend is namelijk veel van alles. Veel kussens, veel kaarsen en veel versiering. Hoe meer hoe beter. Als je alles binnen één kleurthema houdt, dan blijft het toch rustig, zelfs met heel veel.

Trendy, traditioneel, subtiel of rijk. Welke kerstversiering je ook kiest, HEMA hoopt dat je een heerlijke kerstsfeer in huis krijgt en hele fijne decembermaand hebt.

kerstsfeer inspiratie - HEMA

tips om je kerstboom te versieren

De kerstsfeer begint al bij een kerstboom. Maar welke boom kies je en hoe versier je de kerstboom? Met onze tips helpen we je graag op weg.

lees meer