DIY tips voor onvergetelijke kerstdagen

  

kerstdecoratie

 

verras je gasten met een unieke kersttafel

 

Maak samen met HEMA jouw feestdagen extra speciaal door dit jaar zelf de handen uit de mouwen te steken en je DIY kunsten boven te halen. Doorloop op je gemakje deze pagina vol handige tips en verras jouw vrienden en familie met een unieke en gezellige kersttafel.

 

kerstdecoratie

 

 wat heb je nodig?

 

 • kerstballen en ornamenten: wij kozen voor rode, gouden en witte kerstballen, maar ook honeycomb kerstboompjes en sneeuwbollen zijn mooi in het geheel
 • groene takken naar keuze: zoals den, maar ook hulst en eucalyptus geven bijvoorbeeld een mooie winterse sfeer
 • rode en witte bloemen: die je voor een moderne look mixt & matcht
 • kleine kerstrozen: voegen een stukje romantiek toe 
 • sierlinten: ook handig om takjes aan elkaar te binden 
 • zuurstokken: échte klassieker 
 • rendier cocktailprikkersset van 20 cocktailprikkers die je kunt gebruiken als decoratie, maar natuurlijk ook voor de hapjes  
 • gouden confetti: voor een feestelijke en glamorous touch
 • witte rendiertjes: ook verkrijgbaar in zilver 
 • cadeaukaartjes: maak jouw kerstdiner extra persoonlijk
 • kerstlichtjes met batterijen: ideaal voor op tafel 
 • gelukskoekjes: voor een verrassende twist!

 

bekijk alle kerstdecoratie >

de perfecte centrepiece

 

kerstdecoratie tips

 

 Voor de creatie van deze tafeldecoratie begin je te werken rond een paar basisstukken aangevuld met takjes en kerstballen van het midden naar buiten toe. Je begint met een zestal vaasjes met reliëf in rood en doorschijnend glas van verschillende hoogtes. Om ze extra persoonlijkheid te geven beschilderden we deze vaasjes met nagellak in verschillende kleuren. Keuze genoeg want HEMA heeft maar liefst 100 kleuren beschikbaar! Vul je vaasjes  met snijbloemen, kerstrozen en kaarsjes voor een sfeervol licht door het gekleurde glas.

 

kerstdecoratie
kerstdecoratie

 

 Deze HEMA glazen kastjes hoeven niet enkel een thuis te zijn voor plantjes. Waarom vul je ze tijdens de feestdagen niet eens met kerstballen? Wij vulden er twee met onze favorieten in rood, wit en goud uit de huidige kerstcollectie. En geef toe, hoe schattig zijn de kerstmannetjes?

 

 kerstdecoratie tips

 

Tussen je vaasjes en glazen kastjes door leg je kerstverlichting. Deze zorgen voor extra sfeerverlichting en aangezien deze HEMA lichtjes op batterijen werken, kun je de kabels netjes wegwerken onder je takken.

Verknip je takken in kleine stukken en steek ze kriskras tussen je vaasjes en glazen kastjes. In dit geval schaadt overdaad niet, wees zeker niet bang om je tafel goed vol te leggen. Vul erna aan met je overige kerstballen en deco, en bestrooi het geheel met heel wat confetti!

 

kerstdecoratie
kerstdecoratie

bekijk alle kerstdecoratie >  

 

creatief met naamkaartjes

 

kerstdecoratie tips

 

De beste manier om je gasten zich extra welkom te doen voelen is met een gepersonaliseerd naamkaartje. Wij gebruikten onze naamkaartjes ook als servetring. Hiervoor maakten we het kaartje vast aan een lintje met een rendier cocktailprikker, een zuurstok en een takje eucalyptus, dat we rond een servet bonden. Een fortune cookie op het bord maakte het geheel compleet. Simpel, maar elegant!

 

kerstdecoratie
kerstdecoratie

 

Nog op zoek naar de extra wow factor? We gebruikten de gouden HEMA letterballonnen, wat sierlint, en enkele kerstballen en takjes om de stoelen van de gasten feestelijk te versieren.

 

kerstdecoratie

 bekijk alle kerstdecoratie > 

 

een leuk extraatje!

 

Heb je zelf geen tijd om foto's te maken op je feestje, maar wil je toch souvenirs? Op het HEMA feestje stond een Fujifilm Instax op tafel, zodat de gasten leuke instant foto's konden nemen.

 

kerstdecoratie
kerstdecoratie

 

voor de social media fans

 

Zijn jouw gasten erg actief op social media? Zorg dan voor een unieke hashtag voor jouw event, zodat je makkelijk alle foto’s kan verzamelen. Op ons feestje kozen we voor #HEMAkerst. Zorg er zeker voor dat de hashtag goed zichtbaar is op tafel. Wij gebruikten hiervoor een glitterend cadeaukaartje, sierlint, en een duo schattige rendiertjes. Oh en last but not least: gebruik zeker zelf ook de hashtag #HEMAkerst om ons jullie creaties voor de feesten te tonen. Wij kunnen niet wachten om met jullie mee te vieren!

 

kerstdecoratie

 

bekijk alle kerstdecoratie >